SVEJO.NET – обществена социална мрежа за споделяне и популяризиране на интересни линкове

SVEJO.NET е обществена мрежа, базирана изцяло на потребителско съдържание, като всичко в сайта се добавя и гласува от общността. Оригиналната идея е дело на двама млади и амбициозни програмисти – Явор Иванов и Станислав Божков.

Като цяло глобалният интернет е претрупан с всякаква информация и новини, като не за всичко си струва да бъде отделено време. Именно тук се намесва и SVEJO.NET. Сайтът е напълно поддържан от хората, които го посещават. Всеки сам публикува линковете, които харесва и гласува за останалите неща, които смята, че са добри. По този начин най-добрите материали изплуват на предните страници и хилядите посетители имат възможността първо да се сблъскат с наистина ценните неща.

Основният принцип е следният: всички публикации се разделят на две – „свежо” и „зелено”. Когато някой влезе първоначално в сайта, той винаги бива насочван към страницата със свежите материали (тези, които са били одобрени и са получили най-голям брой гласове от потребителите) и по този начин се сблъсква с по-ценни и интересни страници.

Използването на SVEJO.NET става факт, когато човек намери нещо из мрежата, което смята, че си заслужава да бъде видяно от още много хора. След публикуването на това нещо, линкът автоматично се появява в „зелено“ за съответната категория. Хората, които го харесат, гласуват за него. Като резултат, неговата популярност се увеличава. Когато даден линк натрупа нужната популярност, той става „свеж“. Популярността, обаче, намалява с течение на времето. Следователно, един нов линк с по-малък рейтинг има по-големи шансове да изплува на първа страница в сравнение с по-стар линк, който има по-голям рейтинг.

SVEJO.NET е правилният избор за хората, които:

  • имат блог/сайт и искат да кажат на света за него;
  • искат да увеличат трафика към блога/сайта си;
  • искат да допринесат за благото на обществото;
  • искат да четат само най-интересните публикации в мрежата.

Целта на Явор и Станислав е да превърнат SVEJO.NET в най-голямата обществена мрежа в България, организирайки и филтрирайки информацията в българското уеб-пространство по възможно най-добрия и удачен начин – с помощта на потребителите.

Аз искрено им желая успех както в това, така и във всяко следващо начинание, защото те наистина го заслужават – заради тяхната упоритост, борбеност и любознателност, заради работохолизма и креативността им, заради обичта им към България!

* Постингът е създаден с изричното съгласие и одобрението на авторите на http://svejo.net/!

Published in: on май 15, 2008 at 6:51 pm  Вашият коментар  

The URI to TrackBack this entry is: https://ivandudov.wordpress.com/2008/05/15/svejonet-%e2%80%93-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%be%d1%86%d0%b8%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d1%80%d0%b5%d0%b6%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%bf%d0%be%d0%b4/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар